Boho armbånds-ur til to mønter

Søndagspizza for dummies – vegansk stilo

Mums, hvad er bedre end hjemmelavet pizza på en højthellig søndag!! og så er den oven i købet vegansk, økologisk, piss’ sund, fuld af proteiner, omega3, vitaminer osv…

Grunden til jeg skriver proteiner er ganske simpelt den fact at jeg tit oplever mange der er uforstående hvordan man kan være super sporty og veganer:

“Jamen så får du jo ingen proteiner!?”

Jo jo, jeg er meget nørdet om hva jeg putter i min mund, både etisk og sundhedsmæssigt. Det har jeg lært fordi man simpelthen ikke kan udføre større sportslige udfordringer uden at nørde den mad man indtager.

Jeg er meget glad i hvad man kan lave med linser og soya granulat, som er spækket med proteiner.
F.eks med soyagranulat kan man lave mega fråder “kød”sovs, som så er perfekt til pizza dagen efter – hvilket jeg har gjort i opskriften her.

Anyway blabla, nu til opskriften på Pizza som ALLE kan lave, for hvis jeg kan så kan alle 😀

8

Du skal bruge:

Dejen:

  • Forskellig mel du har stående, så længe noget af det er hvedemel
  • Halv pakke gær
  • Chiafrø (de er fulde af Omega 3!!)
  • Vand
  • Salt
  • Lidt sukker
  • Sesamfrø

 

1

Alt godt fra melhylden

Fyldet:

  • Kødsovs fra dagen før (kød som i soyagranulat) Ellers bare puré
  • Grønsager f.eks: Tomat, stegte asparges, stegte squashskiver, portobellosvamp, peberfrugt, løg, forårsløg, hjemmetørret soltørret tomater

 

3

Masser af øko grønt og hjemmelavet soltørret tomater <3

Pynt:

  • Gærflager
  • Salt, peber
  • Olivenolie
  • Frisk basilikum
  • Oregano

Fremgangsmåde:

  1. Opvarm noget vand i en gryde til det er lunkent og tilsæt gær
  2. Bland det hele i en skål så det bliver til en dej
  3. Lad dejen stå og hæve i 20 min under et vådt klæde i et varmt rum
  4. Rul noget af dejen ud til ønsket pizzastørrelse, (lav resten til boller YAY)
  5. Lad dejen hæve i 20 min igen
  6. Put den i forvarmet ovn, 230 grader i 2 min.
  7. Tag den ud og fyr op for alt hvad der skal på
  8. I ovnen med den igen i 12 min ca
  9. På med pynt og andet godt
2

Første omgang hævning

9

Inden den ryger i ovnen – muuums…. Gærflagerne er blevet drysset ud over det hele.

7

Yes I’m happy! Frisk basilikum på toppen, lidt olie, salt og peber, frisk tomat og et nip oregano. Tallerkenen er fra et marked i Israel, nok for 15 år siden. Wooow tiden går hurtigt… 🙂

Velbekommen 😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Boho armbånds-ur til to mønter